Samen voor een betere wereld voor iedereen

8 maart 2023 Internationale Vrouwendag

Vier je vrouw zijn, en kom op voor een betere wereld waarin inclusiviteit, diversiteit en gelijkwaardigheid voor vrouwen, de normaalste zaak van de wereld zijn. Wat doe jij op 8 maart? Een speellijst delen met vriendinnen, je baas om een onderzoek naar gelijke beloning vragen, of oproepen om op een vrouw te stemmen bij de komende verkiezingen? Doe je ding op Internationale Vrouwendag, ik ben aanwezig bij een buurthuis in Harlingen waar deze dag inspirerende vrouwen te zien zijn!

Wat ga jij doen om je vrouw-zijn te vieren?

EmbraceEquity

Het thema van aankomende International Women’s Day is #EmbraceEquity. Met dit statement doet de IWD-organisatie een wereldwijde oproep om ons in te zetten voor inclusiviteit, diversiteit en gelijkheid. En ons uit te spreken tegen stereotypering, vooroordelen en discriminatie. Op naar een wereld waarin verschillen worden gevierd en gewaardeerd, aldus de organisatie: ‘Collectief activisme is de drijvende kracht achter verandering. We kunnen allemaal rechtvaardigheid omarmen (…) Gelijkwaardigheid is het doel, en rechtvaardigheid is daarvoor het middel.’

Overgangsconsult

Heb je vragen over de overgang? Je kunt in een consult van een uur al je vragen kwijt. Ik ben verpleegkundige met specialisatie de Overgang. Boek zelf je afspraak in, in Leeuwarden, Bolsward, Harlingen of op Terschelling.

Foto door Andrea Piacquadio

Samen voor een betere wereld voor iedereen

Dit vind je ook interessant