boeken overgang overgangsklachten Overgangsconsulent Stef Boes behandelt vrouwen in de overgang, en helpt werkgevers en belanghebbenden aan kennis

Over Stef Boes

Ik ben Stef Boes, sinds 2013 overgangsverpleegkundige, opgeleid aan het Erasmus Medisch Centrum en lid van de VVOC (vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten). Ik ben HBO+ opgeleid en werk ruim 35 jaar als verpleegkundige in verschillende ziekenhuizen, bij de thuiszorg, de ouderenzorg en in verschillende huisartsenpraktijken als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) in Friesland. Daarnaast ben ik als verpleegkundig overgangsconsulent eigenaar van Nieuw Getij. Ik werk op afspraak in Friesland; Leeuwarden, Harlingen en op Terschelling.

Overgangsklachten

Wat zijn overgangsklachten? In mijn praktijk ‘Nieuw Getij’ begeleid ik vrouwen die tegen problemen in en met de overgang aanlopen. Soms weet je niet of het overgangsklachten zijn. Om je deskundig te kunnen adviseren over je leefstijl ben ik ook opgeleid als orthomoleculair voedingscoach, ben ik oergezond coach en stoppen met roken trainer. Ik schrijf artikelen over overgangsklachten.

Nieuw Getij, praktijk overgangsconsulent Friesland

De naam van mijn praktijk ‘Nieuw Getij’ betekent voor mij in beweging zijn, het begin van een nieuwe tijd, net als de getijden van de zee. De overgang is een nieuwe fase in een vrouwenleven. Een tijd waarin je op zoek bent naar een nieuwe balans. En daar wil ik je graag bij helpen. “Als je weet wat er aan de hand is, kun je er iets aan doen. “

Maak een afspraak als je denkt dat je overgangsklachten hebt.

Stef Boes met lang blond haar in een paardenstaart glimlacht, zij zit in een duingebied
overgangsconsulent Stef Boes Nieuw Getij

Te Lijf!

Ik werkte mee aan een theatervoorstelling over de overgang. “Te lijf!” met Isa Hoes en Medina Schuurman. Dat vond ik leuk èn erg leerzaam, hier lees je meer informatie over deze herkenbare theatershow.