Van de vrouwen die in de overgang zijn, hebben het CBS en TNO specifiek een aantal dingen onderzocht; Welke van de overgangsklachten zijn dagelijks een probleem, Voor hoeveel vrouwen? Willen zij het over de overgang hebben op het werk?

Naar aanleiding van dit onderzoek zijn er publicaties in verschillende media gekomen. Ben jij leidinggevende en wil je het onderzoek van CBS en TNO lezen?

De leiding maakt het verschil

Wat veel genoemd wordt is dat de manier waarop leidinggevenden omgaan met vrouwen in de overgang, echt het verschil kan maken.

Ik spreek regelmatig bij bedrijven en instellingen over de overgang. Hoe je het herkent, en hoe je klachten kunt verlichten.

Ik heb bij de gemeente Heerenveen afgesproken dat ik enkele keren per jaar meekijk, lezingen geef en workshops over de overgang.

Wil jij dat ook voor jouw team? Neem dan contact met mij op!

Dit is wat er in het onderzoek staat over steun van leidinggevenden:

Behoefte aan meer steun van leidinggevende bij overgangsklachten

Van de werknemers met overgangsklachten die van invloed zijn op het werk heeft 57 procent behoefte aan meer ondersteuning of begrip hiervoor op de werkvloer. Ze willen dit vooral van de leidinggevende. Werknemers met regelmatig overgangsklachten hebben vaker behoefte aan meer begrip of ondersteuning van een bedrijfsarts (15 procent) dan vrouwen die soms klachten hebben (2 procent).

Bewustzijn en voorlichting, behouden de vrouwen voor het werk

Ik hoop via de workshops en lezingen en door mijn eigen spreekuur, dat vrouwen lichter de overgang doorkomen. Meer weten? Kijk hoe je een workshop of consult afspreekt