Een moeder zoent haar dochter op het voorhoofd
overgang

Meer knuffelen? Dat is goed voor je hart

Pak snel iemand vast, want knuffelen is goed voor je gezondheid. Het hormoon dat daarbij vrijkomt, oxytocine, helpt bij het helen van je hart. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Michigan State University. Kun je jezelf echt gezond knuffelen? Ja dus, RTL beschrijft hoe goed knuffelen voor je is en hoe dat werkt.

Hoe maak je van knuffelen een gewoonte?

Wil jij meer knuffelen? Meer knuffelen zou een fijne nieuwe gewoonte moeten worden die blijvend is. Het is dan goed om te weten dat bestaande gewoontes heel erg lastig te veranderen zijn. Een nieuwe gewoonte aanleren ook, reken er maar op dat je eerst wel drie maanden actief ermee bezig moet gaan voordat een nieuwe gewoonte, ingesleten is en automatischer gaat. Een hulpmiddel om meer te knuffelen is om je er meer bewust van te zijn hoe goed het is, zeg tegen jezelf dat knuffelen niet alleen heel fijn, maar ook goed voor jou en de ander is. (We gaan ervan uit dat die ander ook uit vrije wil knuffelen natuurlijk). Op die manier geniet je samen. Maak er een gewoonte van door eens te bespreken; vraag bij een begroeting of afscheid om een knuffel. Hang een geeltje naast je deur. Vraag je aan het eind van de dag af, of je die dag genoeg geknuffeld heb.
Last but not least, je kunt ook jezelf knuffelen!

Wil je meer weten over hoe je deze en andere gezonde gewoontes, gewoontes maakt? Lees dan ‘Je brein de baas’ of dit artikel.

Overgangsconsulent spreken?

Ben jij een vrouw in de overgang en heb je vragen? Je kunt een afspraak maken voor een consult in Leeuwarden, Bolsward, Harlingen of op Terschelling. Ik ben verpleegkundig overgangsconsulent en in een consult van een uur bespreken we wat voor jou het beste zou zijn.

Daarnaast geef ik ook trainingen en workshops, is dat iets voor je werkgever misschien? Lees dan ook deze e-boeken over de overgang (of mail ze door aan iemand).

Foto: Adrijana via Pexels

Dit vind je ook interessant

Popular Articles...