Wil je bewust bezig zijn met het eten van meer verse groenten? Zet bij al je maaltijden groenten neer, dan wordt het eten de groenste zaak ter wereld.

Enkele tips voor meer groenten

>Kook grote porties, en eet wat over is als ontbijt of lunch.

>Kook zelf en met veel groenten. Stoofpotjes, dikke soep en roerbakken kun je met een mix van wat je in huis hebt. Kijk wat er in de aanbieding is en koop meer vers dan anders. Als het er ligt, maak je er wel iets van.

>Je kunt met een staafmixer van gekookte groenten een puree maken en gemengd met melk, en eieren een beslag maken voor pannenkoeken. Beleg die pannenkoek dan ook weer met verse sla, komkommer, radijs of wat je maar hebt liggen

>Zet een paar bakjes klaar waarin je zaden kan laten kiemen, in je vensterbank. Kiemen zijn lekker op een boterham met kaas, over je soep, gewoon op elk bord leggen. Weer wat extra vers groen erbij.

>Eet tussendoor een paprika, stuk komkommer, zure bom, radijsjes, tomaat of wortel. In plaats van dat koekje, of erbij.

>Zet je bezoek eens een paar bakjes verse rauwkost voor. Maak lange staafjes. Maak van kwark, mayonaise en verse kruiden een sausje en noem het fingerfood. Is eens wat anders dan gebak 🙂

Voordelen van meer verse groenten in de overgang?

Je lichaam krijgt meer vezels en vitaminen en mineralen binnen en dat zul je merken aan je stoelgang en je voelt je fitter.

Kunstmatige smaak versterkers kunnen je hormoonhuishouding nog verder verstoren, die is toch al uit balans in de overgang. Door zelf van verse groenten en fruit je eten te bereiden geef je je lichaam wat meer rust.

Volhouden en het erover hebben zorgt ervoor dat groenten bij alle maaltijden zowel voor jezelf als voor je naasten de groenste zaak van de wereld wordt.

Consult bij een overgangsconsulent

Wil je een afspraak maken voor jezelf over hoe jouw levensstijl de overgang kan verlichten? Spreek af in Bolsward, Harlingen, Leeuwarden of Terschelling met verpleegkundig overgangsconsulent Stef Boes.