Bij Vrouwen wordt ADHD vaak pas in de overgang ontdekt. Vrouwen die ADHD hebben, blijken vaker last te hebben van hartklachten en hormonale klachten. Helaas wordt dit niet altijd herkend, en worden de vrouwen van het kastje naar de muur gestuurd en niet goed geholpen. Hoe komt dat?

ADHD wordt vaak gemist als diagnose met als gevolg dat vrouwen eindeloos lang doorlopen met ernstige stress. Want ADHD en ADD betekent in de meeste gevallen levenslange stress. En chronische stress is misschien wel een van de veroorzakers van hart en vaatproblemen maar ook (verergering) van hormonale klachten.

Een nieuwe samenwerking tussen drie artsen brengt duidelijkheid over de gevolgen van gemiste klachten voor de gezondheid en levenskwaliteit van vrouwen. Het H3 netwerk bestaat uit Sandra Kooi, Dorenda van Dijken en Janneke Wittekoek, en zij hebben dit artikel in cycle over ADHD goedgekeurd.

Lees je mee?

Wil je voor jezelf een afspraak maken met verpleegkundig overgangsconsulent Stef Boes? Of wil je de test doen: “Ben ik in de overgang?

Foto: Claudia Barbosa