Wil je stoppen met roken, maar….

Stoppen met roken en bang om te zwaar te worden? Angst om te zwaar te worden is een vaak genoemde reden om dóór te gaan met roken. Klopt deze angst wel? Is het terecht om ervan uit te gaan dat je wel zwaarder zult worden als je stopt met roken?

Stoppen met roken-trainer

Ik begeleid sinds jaren mensen die willen stoppen met roken, en de gezondheidsvoordelen van stoppen zijn er direct al. Gemakkelijk is stoppen echter niet. De beloning komt op lange termijn en je zin om te roken is er NU Nu Nu en zwakt maar langzaam af. De zucht om te roken is na zo’n twee weken al beter te hanteren voor de meeste mensen.

Daarom is stoppen met roken iets dat je goed aan wil pakken, en waar je alle steun van je omgeving bij kunt gebruiken.

Succesfactoren en valkuilen zijn er zeker en daarom is het goed om je stoppen met roken niet in je eentje op te knappen. Dat hoeft ook niet, de meeste zorgverzekeringen en werkgevers stimuleren het stopen met roken, je hoeft het niet alleen te doen.

Voordelen van gestopt zijn met roken

Stoppen met roken kan je nieuwe kennissen opleveren, veel meer smaak en eetplezier, en, dat is toch echt een overweging, ook je overgangsklachten verminderen. En hoe zit dat nou met je gewicht? Gewichtstoename gaat vaak om een nieuwe gewoonte. Als je in plaats van die vipe of sigaret telkens iets gaat eten.. ja, dan kan je gewicht veranderen. Het herkennen van de wens om een sigaret en dan bewust een keuze maken voor wat je gaat doen.. maakt dus veel uit!

Wil je meer weten? Maak een afspraak voor een consult in Friesland.