vervroegd in de overgang na kanker

Vervroegd in de overgang na borstkanker

Op 4 februari is het wereldkankerdag. Dan staan we stil bij de impact van kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. De ziekte verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar heeft ook invloed op dat van diens partner, familie, collega’s en vrienden … Kortom, kanker raakt iedereen. Jou dus ook.

Kanker maakt veel emoties los. Erover praten met iemand die begrijpt wat er in je omgaat, kan veel steun geven. De Geraakt-door-kankerlijn biedt een luisterend oor aan (ex-)kankerpatiënten, hun naasten en iedereen die zorgen heeft rondom deze ziekte. Alle dagen van de week van 16.00 tot 22.00 uur. Het nummer is tel:085-0043444 en anoniem bellen mag.

Vervroegd in de overgang na borstkanker

Vrouwen die herstellen van borstkanker kunnen vervroegd in de overgang raken. Net op het moment dat zij hopen hun lichaam weer terug te hebben. Dat kan erg zwaar zijn om te verhapstukken. Een bezoek aan een overgangsconsulent is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je net je borstkanker overleefd hebt, en toch kan jou dat enorm helpen. Ik schreef daar eerder ook een artikel over.

Zoek je professionele hulp na kanker? Bezoek dan deze verwijshulp van het integraal kankercentrum Nederland.

De overgang en jij

Wil je meer weten over de overgang? Neem contact op, of maar een afspraak voor een consult via nieuwgetij.nl #wereldkankerdag

Dit vind je ook interessant