Zero Tolerance Day, de dag tegen vrouwelijke genitale verminking. Onnodig, schadelijk en pijnlijk, de verminkingen moet bestreden worden en daar vragen we aandacht voor. Ben jij een vrouw die besneden is? Het is strafbaar in Nederland, ook als het in het buitenland gedaan is. Je kunt aangifte doen tot je 38e levensjaar. Er zijn spreekuren, speciaal voor jou waar je met je vragen terecht kunt. Soms moet je daar eerst een afspraak maken, maar niet altijd. Deze spreekuren zijn zowel voor het voorkomen van Vrouwelijke Genitale Verminking bij meisjes, als ook voor nazorg. Kijk bij Pharos.  

Wil je als professional meer weten over vrouwelijke genitale verminking? Als je meer weet, kun je helpen het te bespreken, waar er sprake is van schaamte. Pharos publiceerde een Stand van Zaken in Nederland.

#InvestDontRest De Verenigde Naties wil dat alle vier de vormen van vrouwelijke genitale verminking de wereld uit zijn in 2030.

Wat kan jij eraan doen? Praat erover, zorg dat de kennis die er is gedeeld wordt en dat het normaal wordt gevonden om vrouwen en meisjes niet te verminken.