👩🏼‍💻Vandaag mocht ik mijn collega overgangsconsulenten bijscholen over psychiatrische klachten/ stoornissen en de invloed van hormonale disbalans (oestrogeen en progesteron) op de klachten. Het gaat om klachten in de verschillende fasen van de overgang, over depressie, bipolaire stoornis, dysthyme stoornis, angst en paniekstoornis en ADHD. Burnout, hyperventilatie en toename van premenstrueel syndroom (PMS) klachten. Dat soort klachten zijn o.a. stemmingsklachten, slaapproblemen, een korter lontje en onrust.

https://overgangsconsulente.com/

✅Mijn collega’s en ik hebben geoefend met het positieve gezondheidsmodel. Dat model is gericht op het vergroten van het inzicht en zelfoplossend vermogen. Ook het terugvinden van de eigen kracht op verschillende levensgebieden.

🧑🏽‍⚕️Aan de orde kwam medicatiegebruik zoals o.a. ssri’s (anti-depressiva) maar ook stemmingstabilisatoren en angstremmers.

👨🏽‍🍳En waar gezonde evenwichtige voeding, vitaminen en mineralen en andere leefstijladviezen kunnen ondersteunen.

😊Ik vond het een mooie middag waarin veel aan de orde kwam.

❤️‍🩹Wil jij een verpleegkundig overgangscondulent van de VVOC raadplegen? Je kunt als je in Friesland woont bij mij terecht, mijn collega’s kan je vinden via de site van de vereniging. Woon je in Friesland en wil je mij spreken? Dat kan ook online! Boek zelf je afspraak in op Terschelling, in Harlingen of in Leeuwarden.