Waar kan je voor een overgangsconsult terecht in Friesland?

Een bijzondere specialisatie heb ik toch! Als verpleegkundige heb ik gewerkt bij verschillende zorgverleners. Ik maakte mee dat zowel collega’s, maar ook mijn familieleden en veel patiënten slecht wisten wat ze konden doen aan overgangsklachten. Zo raakte ik geïntrigeerd door de overgang en heb mijzelf geschoold tot specialist. Ook ben ik actief in de landelijke beroepsvereniging van overgangsconsulenten VVOC.

Een overgangsconsulent informeert niet alleen vrouwen tussen 40-60 jaar

Er is in NL gelukkig steeds meer aandacht voor de overgang. De overgang is een levensfase die alle vrouwen doormaken, en kan een aantal jaren duren. Sommige vrouwen merken amper iets van de overgang, maar het merendeel merkt er wel iets van. De bekende opvliegers, maar ook een wattenhoofd, depressies en spier en gewrichtsklachten kunnen voorkomen. Bij elke vrouw kan dat in een andere mate voorkomen. Er gebeurt heel veel in je lichaam tijdens de overgangsjaren. Alle hormonen rondom de vruchtbaarheid worden langzamerhand afgebouwd en je lichaamsprocessen volgen de hormoonschommelingen. Het is een complex proces en ik kan je inzicht geven. Zo weet je wat je kunt verwachten en wat je kunt doen om je evt. klachten te verminderen of vóór te zijn.

Ik geef ook workshops over de overgang op het werk. Aan andere zorgverleners, werkgevers, teams en HR afdelingen.

Overgangsconsult in Friesland

Je kunt voor een overgangsconsult van een uur bij mij terecht hier in Harlingen (foto) en ook in Bolsward, Leeuwarden of op Terschelling.

Overgangszorg zit helaas nog niet in de basisverzekering. De meeste vrouwen zie ik drie tot vier keer. Zij vragen om een factuur en soms is er ook een aanvullende verzekering die de zorg vergoedt. Je kunt zonder verwijzing van de huisarts bij mij terecht. Soms adviseert de huisarts je om contact met mij op te nemen.

Je kunt zelf een afspraak inplannen voor een consult in Friesland. Zo kom je de overgang beter door.