Mijn werk als overgangsconsulent.

Ik help als overgangsconsulent vrouwen in de overgang op weg. Wat is er aan de hand, hoe komt dat en wat doe je er aan? Per vrouw is er een intake met alvast wat eerste advies, en in de vervolggesprekken krijg je handzame tips. Ik kan zo de vrouwen geruststellen en dit hoor ik: 

  • “Oh dàt was het dus”
  • “Ik herkende mezelf niet meer”
  • “Ik voelde me zo naar, nu ik weet wat ik heb ben ik al een stuk rustiger”.

Ik hoor het vaak. Als verpleegkundige heb ik me gespecialiseerd in de overgang. Ik zit in het landelijke bestuur van de vereniging van overgangsconsulenten, de VVOC. Een sterke vereniging zorgt voor meer bekendheid van overgangsklachten bij zowel de vrouwen die het aangaat als ook bij andere hulpverleners.

Ik woon op Terschelling en reis veel. Ik hou van kunst en fotografie, van mijn kinderen, man en hond. De komende tijd zal ik veel handzame tips plaatsen over de overgang en wat je kan doen om de overgang te herkennen en beter te dragen. Wil je wat vragen, stuur je me dan een e-mail? Ik werk in Leeuwarden (Voel je goed centrum), Harlingen (Rozengracht) en op Terschelling (Ieders Plak).

Stef Boes verpleegkundig Overgangsconsulent Kenniscentrum Overgang Friesland Harlingen Leeuwarden Terschelling Heerenveen Sneek Grou PMS Opvliegers Hormonen voeding supplementen vitaminen roken alcohol