?in een gezond organisatieklimaat hebben vrouwen minder overgangsklachten??‍⚕️

Er is onderzoek naar gedaan, en het werkt zo: Vrouwen die weten wat er met hun lichaam tijdens de overgang aan de hand is, zijn rustiger, en voelen zich krachtiger. Deze vrouwen weten waar klachten aan te wijten zijn en dat geeft rust en overzicht. We hoorden iemand zeggen: ‘Ik herkende mezelf niet meer, maar nu ik weet wat ik wel en niet kan doen om hier beter doorheen te komen, kan ik me weer op mijn werk richten.’

Zorginstelling Hof en Hiem huurde mij in, en stuurde me gister de tekst die zij in hun nieuwsbrief aan alle werknemers gaan zetten, dit is wat jouw werkgever ook kan doen, lees je mee? 

‘’

Voorlichting over de overgang

Op 9 maart jl. was het dan eindelijk zover: overgangsconsulente Stef Boes hield haar voorlichting over overgang voor een groep(je) collega’s! Binnen Hof en Hiem werken natuurlijk voornamelijk vrouwen en de leeftijdsgroep 40-60 jaar is relatief groter dan de jongere groep. Stef vertelde dat je juist in die leeftijd tussen de 40 en 60 jaar overgangsklachten kunt hebben, en dat veel ervan niet herkend worden. Aangezien ruim 1/3 van onze collega’s in die categorie valt willen we meer ondersteuning bieden. Voorlichting is een goede eerste stap en daarom komt Stef nog een keer naar ons toe om ons op humoristische en herkenbare wijze mee te nemen in de wereld van de overgang. Overgangsklachten: niet te verwarren met een burn-out. 

Ook al ben je nog lang geen 50, je bent toch van harte uitgenodigd bij de volgende bijeenkomst; er is voor jou ook veel interessants te horen!

‘’

#Weekvandeovergang