Opvliegers kennen we allemaal. Maar niet iedereen herkent de opvliegers voor wat ze zijn wanneer je nog menstrueert. Ook als je nog lang geen 50 jaar bent, denk je daar niet zo snel aan. Vrouwen die opvliegers niet herkennen, denken soms aan een stress reactie of een paniekaanval.

Wist jij dat je al voor je 45e klachten kunt hebben die veroorzaakt worden door veranderende hormoonspiegels? Een verandering in je hormoonspiegel kan je ineens een opvlieger bezorgen.

Je krijgt het dan ineens warm, zonder aanleiding. Daar kun je je onrustig door voelen. Je kunt ontploffen om niets, of juist je niet-blij voelen terwijl er geen aanleiding is. Ook hoor ik dat je ineens geen energie meer hebt en het ‘je allemaal wel gestolen kan worden’. Herken je dit? Het kan dus de overgang zijn!

De overgang begint niet pas als je 1 jaar niet hebt gemenstrueerd. Maar al jaren daarvoor als je menstruatie patroon nog hetzelfde is.

Gelukkig wordt en mag er steeds meer gepraat worden over deze klachten. Het is lastig als klachten verward worden met burnout klachten, stress of wanneer er alleen wordt gezocht naar een lichamelijke oorzaak.

Wil jij weten hoe het bij jou zit?

Blijf er dan niet mee rondlopen en maak een afspraak met mij. Ik kan je uitleg geven over de fases van de overgang. Over de klachten die bij de overgang kunnen horen en waarom en vooral: wat je er aan kan doen!

De meeste vrouwen zijn vooral heel opgelucht als ze weten wat het is, en dat er iets aan te doen is. Ik zie je graag, boek een consult.

Als uit de consulten blijkt dat er toch andere dingen aan de hand zijn, bespreek ik dat ook met je en zal ik adviseren om daarmee naar de huisarts te gaan.